Ontwikkeling | podcast | bewustwording | triggers | zelfzorg |

Deze podcast met Elmer Hendrix heeft me weer op scherp gezet. 😉 In deze podcast vertelt Elmer over de dynamieken tussen ouders en kinderen en wat dat in het dagelijks leven voor effect kan hebben.
Een opstelling is een mooie werkvorm om je bewust te worden van de dynamieken die spelen in jouw familiesysteem. Maar waar het echt om gaat is …. Naar binnen keren… dat is de sleutel naar ontwikkeling en volwassenheid. Elmer legt dit ook uit in deze podcast.
Met naar binnen keren wordt bedoeld. Dat je elke keer als je een trigger ervaart, nagaat bij jezelf wat dit over jou zegt. Het is een mooie manier om de verbinding met jezelf, je ouders en iedereen om je heen te ontwikkelen.
Voordat ik aan de slag ging met mijzelf was het voor mij makkelijker om te oordelen en het buiten mezelf te leggen dan naar binnen te keren en de emotie en onderliggende behoeften te voelen. Door te oordelen voelde ik me sterker en groter. Maar nu weet ik dat ik daardoor juist weg ben gebleven van mijn gevoel en mijn behoefte aan verbinding, warmte, steun. En de mooie tip van Elmer is dat als je goed voor jezelf zorgt, dat het ten goede komt aan de relatie en dynamiek tussen jou en je kinderen. Wie wil dat nu niet!
Ik daag je uit om de komende tijd naar jouw eigen triggers te kijken. En als je denkt die heb ik niet….elk oordeel, elke irritatie, elke kleine teleurstelling en spanning over een situatie of een ander zijn triggers, milde vormen van boosheid, verdriet of angst. En onder die emotie ligt een behoefte die je niet vervult. Take care

link naar aflevering